ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΜέληΕν Ενεργεία | Διατελέσαντες | Επίτιμα

Εν Ενεργεία Δήμαρχοι

επιστροφή λίστα

Κασαγιάννης Λάμπρος
πρ. Δήμαρχος Γλυκών Νερών

Γεννήθηκε το 1951 σε χωριό της Επαρχίας Δωδώνης των Ιωαννίνων.
Ξεκίνησε το Δημοτικό στο Μεσολόγγι και το ολοκλήρωσε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή Ελληνορώσσων της Αθήνας.
Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή στην Αθήνα.
Μιλάει άριστα και γράφει την Αγγλική γλώσσα.
Πήρε το Δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
Υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Μηχανικού σχεδιάζοντας, επιβλέποντας και κατασκευάζοντας έργα στην ακριτική Ελλάδα.
Κατοικεί στα Γλυκά Νερά από το 1976.
Εργάσθηκε από το 1979 μέχρι το 1981, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, μελετώντας, κατασκευάζοντας και επιβλέποντας πληθώρα
τεχνικών έργων.
Παντρεμένος με τη Σοφία Πτηνοπούλου από τη Νέα Ζίχνη Σερρών απέκτησαν δυο γιους, τον Δημήτρη και τον Γιώργο.
Εργάσθηκε ως Πολιτικός Μηχανικός από το 1982 μέχρι το 1986 στην τότε Κοινότητα Γλυκών Νερών και από το 1986 μέχρι το 2000 στις Τεχνικές Υπηρεσίες τουΥπουργείου Οικονομικών στο Τμήμα Αντικειμενικού Προσδιορισμού της Αξίας των Ακινήτων και στο Τμήμα Απαλλοτριώσεων της Κτηματικής Υπηρεσίας στο Χολαργό.
Από το 2000 μέχρι σήμερα, είναι Τεχνικός Υπεύθυνος μεγάλης Εταιρείας στην Αθήνα.
Από το 1976 μέχρι σήμερα, είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος καθώς και πληθώρας κλαδικών Κινήσεων και Επιτροπών, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων τόσο των Γλυκών Νερών όσο και της ιδιαιτέρας του Πατρίδος της Ηπείρου.
Από το 2003 μέχρι το 2006, Δήμαρχος Γλυκών Νερών εκλεγείς την δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου 2002 με ποσοστό 67 %. Με κατά γενική ομολογία τεράστιο έργο και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου, άφησε στον αντικαταστάτη του τεράστια ποσά, για την κατασκευή και ολοκλήρωση διαφόρων έργων.
Από το 2003 μέχρι το 2006, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. ( Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Αττικής ), συμμετέχων από το 2003 κατά περιόδους, ως μέλος εκπρόσωπος των Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού, στις παρακάτω Επιτροπές : Ανθρωπίνου Δυναμικού και Νέων Τεχνολογιών της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού
Προγράμματος Αττικής, του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Περιφερείας Αττικής, του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, της Ονομασίας και Μετονομασίας Συνοικιών, Οδών, Πλατειών των Δήμων και Κοινοτήτων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, του Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος ( Σ.Χ.Ο.Π. ) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, Λαϊκής Επιμόρφωσης ( Ν.Ε.Λ.Ε. ) Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής ( Κ.Σ.Ε. ) - Αντιπλημμυρικά Έργα - της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής ( Υ.Π.Ε.Κ.Α. ), ως εκπρόσωπος της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. και της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. σε πληθώρα Διαγωνισμών Έργων σε Δήμους και Κοινότητες του Λεκανοπεδίου καθώς και Φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
2008-2009 : Πρόεδρος της 9ης Μόνιμης Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων ( Μ.Ε.Ε. ), της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Προμηθειών, του Υπουργείου Ανάπτυξης.
2007 - 2010 : Δημοτικός Σύμβουλος Γλυκών Νερών.
2011 - 2014 : Δημοτικός Σύμβουλος του ενοποιημένου Δήμου Παιανίας - Γλυκών Νερών.
2019 σήμερα : Δημοτικός Σύμβουλος του ενοποιημένου Δήμου Παιανίας - Γλυκών Νερών.


ΚΑΣΑΓΙΑΝΝΗς ΛΑΜΠΡΟς
πρ. Δήμαρχος Γλυκών Νερών