ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΓραφείο ΤύπουΑνακοινώσεις | Ομιλίες | Συνεντεύξεις | Θέματα ΔΣ & Αποφάσεις | Δελτία Τύπου | Περιοδικό

Ανακοινώσεις

επιστροφή λίστα

Ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής
07/04/2017

Αθήνα 5 Απριλίου 2017

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση :

Mε αφορμή, ανυπόστατες αλλά και συκοφαντικές φράσεις και σχόλια, που εκφράσθηκαν κατά του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης μας, δηλώνουμε τα εξής :
Η Ένωση Δημάρχων Αττικής που έχει ως μέλη της την συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών και διατελεσάντων Δημάρχων Αττικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, όπως αυτές καθορίζονται από το καταστατικό της, έχει πετύχει, κατά την δεκαετή λειτουργία της, τη στήριξη των αιρετών της Τ.Α. στο έργο τους, ενώ έχει καταθέσει προτάσεις για την αναβάθμιση του Θεσμού και ιδιαίτερα της καταστατικής θέσης των αιρετών.
Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Καμάρας, χαίρει ευρείας εκτίμησης στον Αυτοδιοικητικό χώρο, αφού εκλέγεται με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής, τόσο στην Ένωσή μας, επί τρεις (3) θητείες, ως και σε άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς όπως Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α., 21ΟΤΑ, ΑΤΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ κλπ, επίσης διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σημαντικό, μάλιστα, έργο.
Όπως, επίσης και στην Κοινωνία των πολιτών αφού εξελέγη επί τρεις (3) θητείες Δήμαρχος, με μεγάλα μάλιστα ποσοστά από τον πρώτο γύρο.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της η Ένωσή μας, διενεργεί, από συστάσεως της (2008), σε τακτά διαστήματα συναντήσεις, με αρμόδιους Υπουργούς, Δικαστικούς Λειτουργούς ως και επικεφαλείς διαφόρων Οργανισμών και Φορέων.
Η πρόσφατη συνάντηση, με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, εντάσσεται ακριβώς σ’ αυτό το πλαίσιο. Είχε δε, εκτός από τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, λόγω της πρόσφατης ανάληψης των καθηκόντων του και πρακτικούς λόγους. Αφού του ετέθηκαν φλέγοντα θέματα που απασχολούν κυρίως τους συνταξιούχους αιρετούς.
Οιαδήποτε εκμετάλλευση, διαστρέβλωση ή αλλοίωση του σκοπού της συνάντησης αυτής, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, είναι εκ του πονηρού και κατατείνει στην ανεπίτρεπτη συκοφάντηση προσώπων και θεσμών.
Το Δ.Σ. εκφράζει, σύσσωμο, τη λύπη του, διότι μια τέτοια στρέβλωση της δράσης της Ένωσης, έγινε ευκαιρία για στοχοποίηση του Προέδρου κ. Παύλου Καμάρα πρωτίστως, και συνάμα των μελών του Δ.Σ. καθώς και όλων των μελών της Ένωσης.

Με την ευκαιρία τονίζουμε ότι σε μια κρίσιμη περίοδο για την Τ.Α. που βάλλεται πανταχόθεν, τα Όργανά της θα πρέπει να εξυπηρετούν τον κοινό στόχο, που είναι η στήριξη και η αναβάθμιση του θεσμού και των αιρετών του. Προσωπικές τακτικές δεν έχουν χώρο στο Αυτοδιοικητικό Κίνημα.
Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι η Ένωσή μας, έχει ήδη τοποθετηθεί για το πόρισμα του ΥΠΕΣ, συντασσόμενη με την μεγάλη πλειοψηφία των αιρετών, που θέλουν μια Αυτοδιοίκηση με Διοικητική Αυτοτέλεια και Οικονομική Αυτοδυναμία, απορρίπτοντας σχέδια που ενδεχόμενα θα την οδηγήσουν σε ακυβερνησία και έλλειψη αποτελεσματικότητας.
Τέλος, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, ανεπηρέαστοι το έργο μας, ενώνοντας και συνθέτοντας πρόσωπα, φορείς και προτάσεις, αφού η Κοινωνία απαιτεί, διάλογο, συνεργασία και κυρίως αποτελεσματικότητα.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων ΑττικήςΟΜΙΛΙΕς

15/05/2019
Άρθρο του Παύλου Καμάρα, Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής "Η ευθύνη του ψηφοφόρου"

23/04/2019
Τα όρια κριτικής των ΜΜΕ στα δημόσια, και ιδίως στα πολιτικά, πρόσωπα, Δημήτριος Βερβεσός – Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

19/04/2019
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ Νεκτάριος Ι. Πολυχρονίου, Δικηγόρος

19/04/2019
Το δικαίωμα και τα όρια του στην πολιτική αντιπαράθεση Αθανάσιος Παπαμιχαήλ, Επικοινωνιολόγος

07/12/2017
Ομιλία του Προέδρου της ΕΝ.Δ.Α., κ. Παύλου Καμάρα στα «Βραβεία της Αυτοδιοίκησης»

14/09/2017
Εισήγηση κ. Γιώργου Ιωακειμίδη στο 9ο FORUM Τ.Α. Πόρτο Χέλι 17/6/2017

13/09/2017
Παρέμβαση κ. Χρήστου Πάλλη στο 9ο FORUM Τ.Α.

13/09/2017
Παρέμβαση κ. Πέτρου Φιλίππου στο 9ο FORUM Τ.Α. Πόρτο Χέλι 17/6/2017

13/09/2017
Εισήγηση κ. Χρήστου Κοκοτίνη στο 9ο FORUM Τ.Α. Πόρτο Χέλι 17/6/2017

20/07/2017
Παρέμβαση κ. Βασίλη Ξένου - Γαβριέλη στο 9ο FORUM Τ.Α. Σπέτσες 18/6/2017

WEB TV ΣΥΛΛΟΓΟΥ