ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΓραφείο ΤύπουΑνακοινώσεις | Ομιλίες | Συνεντεύξεις | Θέματα ΔΣ & Αποφάσεις | Δελτία Τύπου | Περιοδικό

Ομιλίες

επιστροφή λίστα

Ομιλία του Προέδρου της ΕΝ.Δ.Α., κ. Παύλου Καμάρα στα «Βραβεία της Αυτοδιοίκησης»
07/12/2017

Ομιλία του Προέδρου της ΕΝ.Δ.Α., κ. Παύλου Καμάρα στα «Βραβεία της Αυτοδιοίκησης»

Κύριοι εκπρόσωποι των κομμάτων,
Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Καλωσήρθατε στην εκδήλωση για την απονομή των 5ων ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
-Σήμερα είναι η ημέρα του εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και εμείς, η ΕΝ.Δ.Α. και η ΠΕΔΑ, τιμούμε ακριβώς αυτό που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ιδιαίτερο στοιχείο του ανθρώπινου γένους, που αξίζει και πρέπει να τιμάται, τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
-Σήμερα και κάθε χρόνο πλέον λέμε ένα αυτονόητο ΜΠΡΑΒΟ και ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, λέξεις απλές, τόσο σημαντικές, που δυστυχώς την σημερινή εποχή δύσκολα εκστομίζονται κι ας μην έχουν υλική αξία.
-Λέμε ένα ευχαριστώ σε ανθρώπους και φορείς που αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, σε βάρος πολλές φορές της οικογενειακής ή και επαγγελματικής τους ζωής, στο να κάνουν τη ζωή του συνανθρώπου τους καλύτερη, να τον στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές του, να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον, που τα παιδιά του θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον.
-Τιμούμε και Δημόσιους Λειτουργούς, που έχουν μια άλλη αντίληψη για τον Δημόσιο ρόλο τους. Η έννοια του καθήκοντος ξεφεύγει από τα στενά όρια των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων και δίδουν με αυταπάρνηση το «παραπάνω». Αυτό που έχει ανάγκη ο συνάνθρωπός τους, σε ώρα κρίσης. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που να φαντάζουν στα μάτια μας σαν ήρωες. Ποιοί δεν θυμούνται την συγκλονιστική φωτογραφία του πυροσβέστη, στις πρόσφατες πυρκαγιές της Β.Α. Αττικής, που αποκαμωμένος μέσα στην κάπνα, έχει σχεδόν καταρεύσει από την προσπάθεια.
Δύο λόγια για τις φετινές βραβεύσεις
-Τιμούμε την ΕΜΑΚ και την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ. Δύο σώματα, που οι άνδρες της μας κάνουν υπερήφανους. Για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό τους. Οι πρόσφατες τραγωδίες μέσα στα τεράστια δράματα που εξελίχθηκαν, επιβεβαίωσαν μια διαχρονική πεποίθηση του κόσμου. Ότι αξίζουν τον σεβασμό μας και την απόλυτη αναγνώρισή μας.
-Τιμούμε τον Δήμο Λέσβου και τον Δήμαρχο του κ. Γαλανό και στο όνομά τους μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, που απόντος του Κράτους, έδειξε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής σε άνα ανθρώπινο δράμα χωρίς τελειωμό. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα άλλα ακριτικά νησιά μας.
-Τιμούμε την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, μια κυρία που αξίζει όλο τον σεβασμό μας για το τεράστιο Κοινωνικό της έργο. Κυρίως σ’έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα, των παιδιών.
-Τιμούμε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά κ. Άγγελο Κότιο αφού τον συγχαρούμε για την πρόσφατη εκλογή του, έναν λαμπρό επιστήμονα, φίλο της Αυτοδιοίκησης.
-Τιμούμε, τέλος, έξι (6) συναδέλφους μας, Δημάρχους με 5 θητείες ο καθένας.
20 ολόκληρα χρόνια τίμησαν και τιμήθηκαν, από τους Δημότες τους. Άφησαν έργο στις πόλεις τους. Και η επανεκλογή τους, για 5 ολόκληρες θητείες, είναι αδιάψευστος κριτής του μεγέθους της προσφοράς τους.
-Αυτή είναι η άλλη Αυτοδιοίκηση.
Η Αυτοδιοίκηση της προσφοράς και της Αλληλεγγύης.
Αυτήν τιμούμε εμείς.
Γιατί υπάρχει και η άλλη του φαίνεσθαι, του εγώ, της αυτοπροβολής, αυτής που θολώνει την κρίση του κόσμου.
Τιμώντας τους συναδέλφους μας, πιστεύω ότι καλύπτουμε και μια υποχρέωση της Πολιτείας. Του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και των Κυβερνήσεων διαχρονικά.
Που, δυστυχώς, θεωρώντας, αυτούς τους ανθρώπους σαν δημοσίους υπαλλήλους, απλούς συνταξιούχους πλέον, αφ’ενός δεν αξιοποιούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, αφ’ετέρου δεν τους τιμούν, όπως τους αξίζει.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙς

13/09/2022
ΨΗΦΙΣΜΑ

07/06/2022
Η Ένωση Δημάρχων για το ασφαλιστικό και την εγκύκλιο για τις εισφορές των Δημάρχων.

03/03/2022
Ψήφισμα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

29/01/2022
Δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

11/12/2021
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου τα Βραβεία Αυτοδιοίκησης!

25/10/2021
Συλλυπητήρια δήλωση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

01/10/2021
Επιστολή «Καταστατική Θέση των Αιρετών»

01/09/2021
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12ου FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στο ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΣΠΕΤΣΕΣ

06/08/2021
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12ου FORUM Αυτοδιοίκησης Πόρτο Χέλι - Σπέτσες 3 - 5 Σεπτεμβρίου 2021

22/07/2021
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

WEB TV ΣΥΛΛΟΓΟΥ