ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΔραστηριότητεςΕκδηλώσεις | Ημερίδες | Συναντήσεις

Εκδηλώσεις

επιστροφή λίστα

Τακτική Συνέλευση & Κοπή Πίτας της Ένωσης Δημάρχων Αττικής.
21/02/2018                                                                            Φωτογραφικό Υλικό

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τακτική Συνέλευση & Κοπή Πίτας της Ένωσης Δημάρχων Αττικής.

Με εξαιρετική συμμετοχή διατελούντων και διατελεσάντων Δημάρχων της Αττικής πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, στα γραφεία της ΠΕΔΑ.
Ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός δράσης του 2017 και ο οικονομικός απολογισμός ενώ ψηφίστηκε και ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους.
Κατά την εισήγησή του, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Π. Καμάρας, αφού ευχαρίστησε τον απελθόντα Πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ. Νίκο Σαράντη, για την άψογη συνεργασία του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ,σ τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη.
Υπογράμμισε, το άριστο κλίμα συναδελφοσύνης και αλληλεγγύης που υπάρχει μεταξύ των μελών της Ένωσης νυν και πρώην Δημάρχων, κάνοντας όμως αναφορά και σε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές (λίγων όπως είπε) που αμαυρώνουν τον θεσμό, λασπολογώντας εναντίον συναδέλφων τους.

Ζήτησε την στήριξη όλων, ώστε η Ένωση να μπορέσει ακόμα περισσότερο, να συμβάλλει στο έργο των Δημάρχων, βελτιώνοντας και την καταστατική θέση των αιρετών, που χαρακτήρισε ‘’εκ των ουκ άνευ’’, για μία Αυτοδιοίκηση αποτελεσματική.

Οι Αντιπρόεδροι της Ένωσης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης , πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης και Κώστας Αναστόπουλος, πρ. Δήμαρχος Ύδρας, παρουσίασαν αναλυτικά τα θεσμικά και οικονομικά θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ευρεία συζήτηση και αναφορά, έγινε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Νόμος Κατρούγκαλου στους αιρετούς, όπου μια στρεβλή εφαρμογή του, μπορεί να εκμηδενίσει, τις χορηγίες των Δημάρχων.

Χαιρετισμούς, ευχές και εύστοχες παρατηρήσεις έκαναν ο νέος Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Ιωακειμίδης ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Νίκος Σαράντης, ο Δήμαρχος Πειραιά Πέτρος Μώραλης, ο Δήμαρχος Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Ξύδης, ο πρ. Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, ο Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Ιωάννης Σταθόπουλος και ο πρ. Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, οι πρ. Δήμαρχοι Αλίμου Βασίλης Ξένος και Αλέκος Αλούκος , ο πρ. Δήμαρχος Χαϊδαρίου Κυριάκος Ντηνιακός , ο πρ. Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης και πολλοί άλλοι.
Στο τέλος της εκδήλωσης κόπηκε η βασιλόπιτα με τυχερό τον Βάϊος Τυράκη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΗΜΕΡΙΔΕς

27/05/2017
9ο FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ - ΣΠΕΤΣΕΣ 17 & 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

16/05/2017
ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» «Η ώρα της ευθύνης» Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 9.00

28/04/2015
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ- ΚΑΨΑΛΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ

18/04/2015
ΗΜΕΡΙΔΑ «Η Θέση του Αιρετού της Αυτοδιοίκησης, λειτουργικές και κοινωνικές διαστάσεις του Θεσμού» Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 11.00

15/02/2013
ΗΜΕΡΙΔΑ: «Καλλικράτης» Δύο χρόνια εφαρμογής του. Προβλήματα- Δυσλειτουργίες – Αποτελέσματα στους ΟΤΑ Α΄Βαθμού

18/04/2011
"Πρόγραμμα Καλλικράτης" Δήμος Καρυστού Ευβοίας

14/03/2009
Το «Σύμφωνο των δημάρχων»

14/03/2009
Μετανάστευση και σχέσεις με τις τρίτες χώρες

14/03/2009
Αυτονομία για τους ΟΤΑ επιτάσσει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης

14/03/2009
Η Δημαρχία είναι... γένους αρσενικού

WEB TV ΣΥΛΛΟΓΟΥ