ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΔραστηριότητεςΕκδηλώσεις | Ημερίδες | Συναντήσεις

Εκδηλώσεις

επιστροφή λίστα

Απαιτείται ιστορική μνήμη και κοινωνική παιδεία
20/10/2020

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2020

Απαιτείται ιστορική μνήμη και κοινωνική παιδεία


Η Ένωση Δημάρχων Αττικής με αίσθημα ευθύνης και ικανοποίησης επικροτεί την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και τους πρωτεργάτες της, ικανοποιώντας και το περί δικαίου αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα όμως και με αφορμή διάφορες τοποθετήσεις πολιτικών και κομμάτων, για αναζήτηση τρόπου περί του επιβαλλόμενου αποκλεισμού της συγκεκριμένης οργάνωσης και των πρωτεργατών της από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, επισημαίνουμε ότι δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και βαθύτερο.

Δεν περιορίζεται σε λίγα πρόσωπα, ή ενδεχόμενα σε νέα ψευδεπίγραφα “πατριωτικά” μορφώματα που με νέο όνομα θα εμφανισθούν ξανά στο προσκήνιο, κρύβοντας βαθιές ιδεολογίες μίσους και βίας, ακόμα και θιασωτών των ναζιστικών θηριωδιών. Το ζητούμενο είναι να λάβει το μήνυμα ολικά η κοινωνία μας, οι συμπολίτες μας, ο κόσμος όλος και ιδιαίτερα οι νέοι μας.

Επισημαίνεται η αδήριτη ανάγκη για την εμπέδωση της σημασίας της ψήφου μας , ως πολιτών ψηφοφόρων. Ελάχιστη σημασία έχει εάν πρόκειται για ψήφο αντίδρασης ή ψήφο αποδοκιμασίας για τα όποια “στρεβλά” του πολιτικού κατεστημένου. Ασφαλώς στους θιασώτες του ναζισμού, του ολοκληρωτισμού και των πρακτικών μίσους και βίας επιβάλλεται η κραυγαλέα συνειδητή αποδοκιμασία.

Το ίδιο ισχύει και για τα όποια άλλα συγγενή μορφώματα, συμπεριλαμβανομένων και των κρυφοϋποστηρικτών και των άλλων εγκληματικών οργανώσεων τύπου 17 Νοέμβρη κλπ. Δηλαδή σε ό,τι εκφράζει βία φασιστική, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής.

Τους νέους μας τους θέλουμε πρωτοπόρους στην αντίκρουση και την αποτροπή της βίας, με οποιαδήποτε μορφή κι αν εμφανίζεται. Τούτο τονίζεται εκτός των άλλων για να μη ζήσουν τη φρίκη του πολέμου και για να αποτραπούν οι μέθοδοι των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Η Ένωσή μας, προτείνει στην Υπουργό Παιδείας να καθιερώσει και να στηρίξει εκπαιδευτικές εκδρομές για τους μαθητές Λυκείου, στο Άουσβιτς. Η ενέργεια αυτή και ασφαλώς το αποτέλεσμά της, θα αποτελούν στο διηνεκές “Μάθημα ζωής”.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΗΜΕΡΙΔΕς

27/05/2017
9ο FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ - ΣΠΕΤΣΕΣ 17 & 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

16/05/2017
ΗΜΕΡΙΔΑ «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» «Η ώρα της ευθύνης» Τετάρτη 31 Μαΐου και ώρα 9.00

28/04/2015
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ- ΚΑΨΑΛΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ

18/04/2015
ΗΜΕΡΙΔΑ «Η Θέση του Αιρετού της Αυτοδιοίκησης, λειτουργικές και κοινωνικές διαστάσεις του Θεσμού» Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 11.00

15/02/2013
ΗΜΕΡΙΔΑ: «Καλλικράτης» Δύο χρόνια εφαρμογής του. Προβλήματα- Δυσλειτουργίες – Αποτελέσματα στους ΟΤΑ Α΄Βαθμού

18/04/2011
"Πρόγραμμα Καλλικράτης" Δήμος Καρυστού Ευβοίας

14/03/2009
Το «Σύμφωνο των δημάρχων»

14/03/2009
Μετανάστευση και σχέσεις με τις τρίτες χώρες

14/03/2009
Αυτονομία για τους ΟΤΑ επιτάσσει ο Ευρωπαϊκός Χάρτης

14/03/2009
Η Δημαρχία είναι... γένους αρσενικού

WEB TV ΣΥΛΛΟΓΟΥ