ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΔραστηριότητεςΕκδηλώσεις | Ημερίδες | Συναντήσεις

Συναντήσεις

επιστροφή λίστα

Συνάντηση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.
22/03/2021

Αθήνα 19 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Δημάρχων και ο Υπουργός Εσωτερικών συζήτησαν για τον εκλογικό νόμο.


Σε εξαιρετικά καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.
Αντικείμενο της, ήταν η παρουσίαση του υπομνήματος που έχει συντάξει η Ένωση και αφορά σε επεξεργασμένες προτάσεις της και παρατηρήσεις για τον εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης.
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. κ. Π. Κάμαρας, αφού τόνισε την ικανοποίηση της Ένωσης γιατί οι βασικές θέσεις του σχεδίου του εκλογικού νόμου που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα ταυτίζονται σε μεγάλο μέρος με τις θέσεις της Ένωσης που είχαν κοινοποιηθεί από τον προηγούμενο χρόνο, προχώρησε σε ανάλυση του υπομνήματος.

Τον λόγο έλαβαν και τα αλλά μέλη του Δ.Σ. επιχειρηματολογώντας για τις προτεινόμενες ρυθμίσεις αλλά και την αναγκαιότητα περαιτέρω παρεμβάσεων από το Υπουργείο σε θέματα που αφορούν σε δυσλειτουργίες της Τ.Α. καθώς επίσης και στην αναβάθμιση της Καταστατικής θέσης των αιρετών.

Ακολούθησε ενδιαφέρον διάλογος όπου ο Υπουργός, καλός γνώστης των θεμάτων αλλά και των προβλημάτων του θεσμού, προανήγγειλε ένα πλαίσιο νομοθετικών ρυθμίσεων που θα αλλάξουν ριζικά παθογένειες που ταλανίζουν επί σειρά ετών την Τ.Α. Παράλληλα ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον κάποιες βελτιωτικές προτάσεις στο σχέδιο νόμου, επιφυλασσόμενος για την υιοθέτηση τους, ενώ χαρακτήρισε εξαιρετική την δουλειά της Ένωσης.

Στην συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο της Ένωσης, παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Μακρυνόρης πρ. Δήμαρχος και νυν Πρόεδρος Βιλίων, ο Γεν. Γραμματέας κ. Θ. Γεωργάκης πρ. Δήμαρχος Ηλιούπολης, και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γρ. Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών της Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Ν. Μπάμπαλος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙς

13/09/2022
ΨΗΦΙΣΜΑ

07/06/2022
Η Ένωση Δημάρχων για το ασφαλιστικό και την εγκύκλιο για τις εισφορές των Δημάρχων.

03/03/2022
Ψήφισμα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

29/01/2022
Δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

11/12/2021
Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου τα Βραβεία Αυτοδιοίκησης!

25/10/2021
Συλλυπητήρια δήλωση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

01/10/2021
Επιστολή «Καταστατική Θέση των Αιρετών»

01/09/2021
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12ου FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στο ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ – ΣΠΕΤΣΕΣ

06/08/2021
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12ου FORUM Αυτοδιοίκησης Πόρτο Χέλι - Σπέτσες 3 - 5 Σεπτεμβρίου 2021

22/07/2021
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

WEB TV ΣΥΛΛΟΓΟΥ