ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΓραφείο ΤύπουΑνακοινώσεις | Ομιλίες | Συνεντεύξεις | Θέματα ΔΣ & Αποφάσεις | Δελτία Τύπου | Περιοδικό

Δελτία Τύπου

επιστροφή λίστα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
10/07/2018

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ για τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι

Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ σε έκτακτη συνεδρίασή του, με αφορμή την κατάθεση του Νομοσχεδίου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, στην Βουλή και μετά διαλογική συζήτηση αποφάσισε τα εξής:

1.Εκφράζει την λύπη του, γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σκουρλέτης, κόντρα στην γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας της Αυτοδιοίκησης, αλλά και της λογικής, κατέθεσε το Νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι, στην Βουλή, στο οποίο προβλέπεται η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς μάλιστα τις ασφαλιστικές δικλείδες εκείνες, που θα διασφάλιζαν την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.
Μετά από αυτό, το Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων κάνει έκκληση στους Βουλευτές όλων των κομμάτων να καταψηφίσουν, τις συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου.

2.Επισημαίνει ότι είναι σε θετική κατεύθυνση η πρόταση του Υπουργού για την σχετική διάταξη, στο εν λόγω Νομοσχέδιο, που προβλέπει την κατάτμηση της εκλογικής Περιφέρειας της Αττικής. Μια ρύθμιση, την οποία η Ένωσή μας, είχε κατ΄ επανάληψη τα τελευταία χρόνια, αναδείξει ως μείζον θέμα Δημοκρατίας και άμεσης προτεραιότητας.
Το Δ.Σ. καλεί όλα τα κόμματα, να υπερψηφίσουν την διάταξη αυτή.

3.Θεωρεί αναφαίρετο το δικαίωμα, όλων των Ελλήνων, απανταχού στον κόσμο, που έχουν εκλογικά δικαιώματα, να μπορούν να τα ασκήσουν, στον τόπο κατοικίας τους, χωρίς εμπόδια και υστεροβουλίες, που μπορεί να υπαγορεύουν μικροπολιτικοί τακτικισμοί.
Το Δ.Σ., ζητά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να προχωρήσει άμεσα, στην αυτονόητη αυτή Συνταγματική επιταγή, που είναι και Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΝΟΜΟΛΟΓΙΕς

11/02/2011
Δαπάνες των δήμων που κρίθηκαν «μη νόμιμες» από το Ελεγκτικό Συνέδριο

14/03/2009
Ευχές με δικά σας έξοδα

14/03/2009
Βράβευση μαθητών χωρίς πλακέτες

14/03/2009
Νόμιμες οι δαπάνες για τη γιορτή των πολιούχων αγίων

14/03/2009
Μη νόμιμες οι αποζημιώσεις για ζημιές σε IX

14/03/2009
Στο επίκεντρο των δράσεων η Αυτοδιοίκηση και το περιβάλλον

Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΤΗς ΑΤΤΙΚΗς
Ο Δήμαρχος της Αττικής - 28ο τεύχος

WEB TV ΣΥΛΛΟΓΟΥ