ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣΓραφείο ΤύπουΑνακοινώσεις | Ομιλίες | Συνεντεύξεις | Θέματα ΔΣ & Αποφάσεις | Δελτία Τύπου | Περιοδικό

Δελτία Τύπου

επιστροφή λίστα

Απαιτείται ιστορική μνήμη και κοινωνική παιδεία
20/10/2020

Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2020

Απαιτείται ιστορική μνήμη και κοινωνική παιδεία


Η Ένωση Δημάρχων Αττικής με αίσθημα ευθύνης και ικανοποίησης επικροτεί την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή και τους πρωτεργάτες της, ικανοποιώντας και το περί δικαίου αίσθημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Παράλληλα όμως και με αφορμή διάφορες τοποθετήσεις πολιτικών και κομμάτων, για αναζήτηση τρόπου περί του επιβαλλόμενου αποκλεισμού της συγκεκριμένης οργάνωσης και των πρωτεργατών της από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, επισημαίνουμε ότι δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και βαθύτερο.

Δεν περιορίζεται σε λίγα πρόσωπα, ή ενδεχόμενα σε νέα ψευδεπίγραφα “πατριωτικά” μορφώματα που με νέο όνομα θα εμφανισθούν ξανά στο προσκήνιο, κρύβοντας βαθιές ιδεολογίες μίσους και βίας, ακόμα και θιασωτών των ναζιστικών θηριωδιών. Το ζητούμενο είναι να λάβει το μήνυμα ολικά η κοινωνία μας, οι συμπολίτες μας, ο κόσμος όλος και ιδιαίτερα οι νέοι μας.

Επισημαίνεται η αδήριτη ανάγκη για την εμπέδωση της σημασίας της ψήφου μας , ως πολιτών ψηφοφόρων. Ελάχιστη σημασία έχει εάν πρόκειται για ψήφο αντίδρασης ή ψήφο αποδοκιμασίας για τα όποια “στρεβλά” του πολιτικού κατεστημένου. Ασφαλώς στους θιασώτες του ναζισμού, του ολοκληρωτισμού και των πρακτικών μίσους και βίας επιβάλλεται η κραυγαλέα συνειδητή αποδοκιμασία.

Το ίδιο ισχύει και για τα όποια άλλα συγγενή μορφώματα, συμπεριλαμβανομένων και των κρυφοϋποστηρικτών και των άλλων εγκληματικών οργανώσεων τύπου 17 Νοέμβρη κλπ. Δηλαδή σε ό,τι εκφράζει βία φασιστική, αλλά και οποιασδήποτε άλλης μορφής.

Τους νέους μας τους θέλουμε πρωτοπόρους στην αντίκρουση και την αποτροπή της βίας, με οποιαδήποτε μορφή κι αν εμφανίζεται. Τούτο τονίζεται εκτός των άλλων για να μη ζήσουν τη φρίκη του πολέμου και για να αποτραπούν οι μέθοδοι των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Η Ένωσή μας, προτείνει στην Υπουργό Παιδείας να καθιερώσει και να στηρίξει εκπαιδευτικές εκδρομές για τους μαθητές Λυκείου, στο Άουσβιτς. Η ενέργεια αυτή και ασφαλώς το αποτέλεσμά της, θα αποτελούν στο διηνεκές “Μάθημα ζωής”.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΝΟΜΟΛΟΓΙΕς

11/02/2011
Δαπάνες των δήμων που κρίθηκαν «μη νόμιμες» από το Ελεγκτικό Συνέδριο

14/03/2009
Ευχές με δικά σας έξοδα

14/03/2009
Βράβευση μαθητών χωρίς πλακέτες

14/03/2009
Νόμιμες οι δαπάνες για τη γιορτή των πολιούχων αγίων

14/03/2009
Μη νόμιμες οι αποζημιώσεις για ζημιές σε IX

14/03/2009
Στο επίκεντρο των δράσεων η Αυτοδιοίκηση και το περιβάλλον

Ο ΔΗΜΑΡΧΟς ΤΗς ΑΤΤΙΚΗς
Ο Δήμαρχος της Αττικής - 39ο τεύχος

WEB TV ΣΥΛΛΟΓΟΥ