Αθήνα 11 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακαλύπτοντας τους Θησαυρούς της Λαυρεωτικής

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το Πρόγραμμα της Ένωσης Δημάρχων Αττικής «Ανακαλύπτοντας τους Θησαυρούς της Αττικής».
Μία επίσκεψη – αποκάλυψη για δεκάδες Δημάρχους, τέως και νυν, της Αττικής στον άγνωστο για πολλούς «ιστορικό» χώρο των μεταλλείων της Λαυρεωτικής.

Ήταν η επίσκεψη αυτή μία πρωτοβουλία – ιδέα του πρ. Δημάρχου Λαυρίου γιατρού κ. Σταύρου Παπασταυρόπουλου, ο οποίος με πολλή αγάπη για τον τόπο του και εξαιρετικές γνώσεις ξενάγησε με απόλυτη επιτυχία τους συναδέλφους του Δημάρχους.

Τεχνολογικό Πάρκο, μεταλλευτικές στοές και Ορυκτολογικό Μουσείο εντυπωσίασαν τους επισκέπτες μέλη της ΕΝ.Δ.Α. και τους φίλους τους, όπως και η ιστορία του ευλογημένου από τη φύση αυτού τόπου, που ανάγεται στα βάθη της ιστορίας.

Διαπίστωση όλων είναι ότι «οι κρυμμένοι αυτοί θησαυροί» θα πρέπει να αναδειχτούν και να εξελιχθούν ως μοναδικός πόλος έλξης τουρισμού. Και τούτο αφού η μοναδική πολιτιστική κληρονομιά, ο σπάνιος ορυκτός πλούτος και το θαυμάσιο παραθαλάσσιο τοπίο συνηγορούν προς αυτό.

Κάτι για το οποίο ο Δήμαρχος της Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, που παρέστη στο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, διαβεβαίωσε ότι είναι στις άμεσες προθέσεις της Δημοτικής Αρχής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ