Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2022

Τα Μέλη της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝ.Δ.Α.) καθώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί την ξαφνική και απρόσμενη απώλεια από τη ζωή του Δημάρχου Άγγελου Σύρμα.

Το Δ.Σ. της ΕΝ.Δ.Α. σε έκτακτη συνεδρίασή του εξέδωσε το παρόν ψήφισμα:

Μας προξένησε θλίψη η απώλεια του εξέχοντος στελέχους της, και μέλος του Δ.Σ. αυτής, του συναδέλφου Άγγελου Σύρμα, ενός ανθρώπου – μιας προσωπικότητας που άφησε στη γήινη πορεία του
μέχρι σήμερα σπουδαίο αυτοδιοικητικό έργο.

Ως Δήμαρχος του Δήμου Αυλώνος επί σειρά ετών (2002 – 2010) ήταν πρωτοπόρος σε έργα και πρωτοβουλίες που ωφέλησαν εξαιρετικά την πόλη του και τους συμπολίτες του. Αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στα κοινά, αφήνοντας το θετικό του στίγμα κατά γενική ομολογία για πάντα.

Από πλευράς μας, ως συνάδελφοί του και συνεργάτες – μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, τον φίλο Άγγελο τον καλό οικογενειάρχη και τον δημιουργικό πολίτη, θα τον θυμόμαστε για πάντα και για όλα, κυρίως όμως για το ήθος του, την ανθρωπιά του, την σταθερή βούλησή του και την αποτελεσματικότητά του.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη σύζυγό του Μαριάννα και σε όλους τους οικείους του.

Οι συνδημότες και συνδημότισσες του θα τον θυμούνται με αγάπη και εμείς οι συνάδελφοί του με θαυμασμό, εκτίμηση και αγάπη, με το παράπονο ότι έφυγε νωρίς απρόσμενα και ξαφνικά. Είχε πολλά ακόμα να προσφέρει. Για το λόγο αυτό αισθανόμαστε ακόμη μεγαλύτερη θλίψη και οδύνη.

Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας Άγγελε.

Το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε ομόφωνα να παραστεί και να εκπροσωπηθεί δεόντως στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Αυλώνα. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝ.Δ.Α.