Το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλει ως υβριστική, ανεπίτρεπτη και απαξιωτική τόσο για το θεσμό του Δημάρχου και της Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, όσο και για τους πολίτες-ψηφοφόρους γενικότερα, την πρόσφατη συμπεριφορά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η προφανής πρόθεση υποτίμησης συλλήβδην των Δημάρχων, με μοναδικό κριτήριο την μη κομματική συγγένειά τους με το κόμμα του, γυρίζει την πολιτική σε εποχές παλαιοκομματισμού και χειραγωγημένης Αυτοδιοίκησης.

Αφού υπενθυμίσουμε σε όλους τους θεσμικούς και μη παράγοντες ότι η Αυτοδιοίκηση είναι κατά το Σύνταγμα διακριτός θεσμός και ότι οι 325 αιρετοί Δήμαρχοι έχουν ακριβώς την ίδια νομιμοποιητική βάση με τους 300 κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.

Απαιτούμαι τουλάχιστον σεβασμό στην κρίση των πολιτών.

Και κυρίως σεβασμό στην προσωπικότητα των αιρετών.

Οι Δήμαρχοι ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και υπό αντίξοες συνθήκες τις οποίες δημιούργησαν και δημιουργούν πολλοί από τους σημερινούς όψιμους κριτές τους, αγωνίζονται να στηρίξουν μια κοινωνία που βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Παρόμοιες δηλώσεις και αντίστοιχες συμπεριφορές κοινοβουλευτικών μ εκπροσώπων οδήγησαν κυριολεκτικά σε τέλμα την αξιοπιστία των ίδιων, αλλά και του θεσμού της Βουλής.

Εμείς δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί το ίδιο για τους αιρετούς και για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, από οιονδήποτε, εσκεμμένα ή μη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ