ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ με αφορμή «ανάρμοστες
συμπεριφορές» Αιρετών της Αυτοδιοίκησης

Η επιστολή προς τους Πρόεδρους των Δημοτικών Συμβουλίων έχει ως εξής:

Αγαπητοί Συνάδελφοι
Αιρετοί της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ εύχεται σε όλους καλή και δημιουργική θητεία.
Η μεγάλη ανανέωση προσώπων που έτυχαν της εμπιστοσύνης των Δημοτών στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελεί αφεαυτού ένα σημαντικό γεγονός για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης.
Γεννά προσδοκίες ότι το νέο αίμα, θα δώσει ώθηση μαζί με τους δοκιμασμένους συναδέλφους μας, σε ένα θεσμό που περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη η δοκιμαζόμενη από την κρίση κοινωνία μας.

Είναι γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια η οικονομική και κοινωνική κρίση έχει σε μεγάλο βαθμό «θίξει» και την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
Εκτός της αναμφισβήτητης επιδείνωσης των οικονομικών δεδομένων, μια γενικευμένη απαξίωση στη συνείδηση των πολιτών, προς ότι εκφράζει την εξουσία, πλήττει δυστυχώς και τον θεσμό που υπηρετούμε. Έστω και εάν αντικειμενικά αυτός έχει την μικρότερη αναλογικά συμμετοχή στα αίτια της κρίσης.

Περισσότερο λοιπόν παρά ποτέ την εποχή αυτή, μαζί με την κυρία επιδίωξη μας που είναι η ανταπόκριση στις προσδοκίες των Δημοτών μας, η κατοχύρωση της αξιοπιστίας του θεσμού προβάλλει ως αδήριτη και επιτακτική ανάγκη.
Μια αξιοπιστία, που δυστυχώς, βάλλεται πολλές φορές εσωτερικά από τους ίδιους τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, με συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν εαυτούς και τον θεσμό.

Με βάση, αυτά αλλά και με αφορμή πρόσφατα ατυχή συμβάντα σε κάποιους Δήμους, όπου κατάφορα θίγεται από αυτοδιοικητικούς η υπόληψη και η προσωπικότητα συναδέλφων τους, με απαράδεκτο μάλιστα λεξιλόγιο αλλά και τακτικές υποτίμησης και απαξίωσης,

το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ μας απευθύνει έκκληση σε όλους τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και κυρίως τους Δημάρχους και τους επικεφαλής των παρατάξεων,

όπως επιδείξουν το ήθος που αρμόζει στο τιμητικό αξίωμα που εξελέγησαν.

Ο σεβασμός στον «αντίπαλο» και ιδιαίτερα εκείνον που μπορεί να μην κέρδισε τις εκλογές όμως έχει αποδεδειγμένα προσφέρει και τιμηθεί από τους συμπολίτες του και μάλιστα σε περιπτώσεις επί σειρά ετών, είναι στοιχεία πολιτισμού αλλά και σεβασμού της δημοκρατίας μας που οφείλουμε όλοι να προστατέψουμε .

Αποτελεί πρόκληση άμα και περιφρόνηση στο θεσμό της Αυτοδιοίκησης και συνακόλουθα της Δημοκρατίας να ενοχοποιούνται Αιρετοί, να δικάζονται και να καταδικάζονται από ΜΜΕ και αυθαιρεσίες διαφόρων κύκλων, αλλά δυστυχώς και από συναδέλφους τους πριν καν επιληφθούν και αποφανθούν τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ειδικότερα και του κράτους γενικότερα. Ιδιαίτερα μάλιστα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη, την ετυμηγορία της οποίας σεβόμαστε απολύτως.
Σας κοινοποιούμε τον κώδικα δεοντολογίας που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις των αιρετών της αυτοδιοίκησης και παρακαλούμε θερμά για την τήρησή του.
(http://www.sdat.gr/media/files/20101127/kwdikas_deodologias.pdf)

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ