ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21/02/2011

 

Ενημερωτική Συνάντηση Αιρετών

 

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011, ο Σύλλογος Ενεργών & Διατελεσάντων Δημάρχων & Προέδρων Κοινοτήτων Αττικής, με τη συνεργασία του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης, πραγματοποίησε Ενημερωτική Συνάντηση Αιρετών των δήμων της Αττικής για βασικές διατάξεις του «Καλλικράτη».

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ξενοδοχείου Τιτάνια, παρακολούθησαν δεκάδες δήμαρχοι, πρώην δήμαρχοι και άλλοι αιρετοί, εκπρόσωποι δήμων της Αττικής.

Ομιλητές της εκδήλωσης, που από κάποιους χαρακτηρίστηκε Ημερίδα – Σεμινάριο, ήταν:

 

-Ο κ. Γεώργιος Κούρτης, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους Ε.Τ., ο οποίος εισηγήθηκε του θέμα «Έλεγχος δαπανών των Δήμων από το Ελεγκτικό Συνέδριο και Καταλογισμοί».

 

-Ο κ. Κωνσταντίνος Μπακάλης, Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Ε.Τ., ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Καταστατική θέση των αιρετών και ευθύνη των αιρετών οργάνων της Τ.Α.».

 

-Η κ. Νάνσυ Παπαλεξανδρή, καθηγήτρια Διοίκησης – Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία εισηγήθηκε το θέμα: «Βασικές αρχές και σύγχρονοι κανόνες διοίκησης των Οργανισμών και των Νομικών Προσώπων γενικότερα, με κύριο σημείο αναφοράς τους ΟΤΑ».

 

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παύλος Καμάρας.

 

Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων ακολούθησε διάλογος στη διάρκεια του οποίου οι εισηγητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παρισταμένων.

 

Τον Όμιλο Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης εκπροσώπησε ο Πρόεδρός του και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Θεόδωρος Γεωργάκης.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Λάμπρος Μίχος, πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας.