Την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στο Μεταναστευτικό πρόβλημα εξέφρασαν οι εν ενεργεία και οι διατελέσαντες Δήμαρχοι της Αττικής κατά τη διάρκεια των εργασιών του 7ου Forum της Αυτοδιοίκησης, που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αίγινα στις 10 και 11 Οκτωβρίου, με θέμα «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ» και οργάνωσε η Ένωση Δημάρχων με την ΠΕΔΑ, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Οι εισηγητές της εκδήλωσης καθηγητές κ.κ. Ιωάννης Πανούσης και Κωνσταντίνος Φίλης ανέλυσαν με στοιχεία την πολυπλοκότητα του προβλήματος και τα γεωπολιτικά αίτια που το προκαλούν, ενώ ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και το μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. κ. Σπύρος Σπυρίδων ανέπτυξαν τις θέσεις και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη.

Στην διημερίδα ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχος Ροδίων κ. Φώτης Χατζηδιάκος μετέφερε παραστατικά όλο το δράμα που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στα ακριτικά νησιά, αλλά και τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Δημοτικές Αρχές, ενώ συγκλονιστική ήταν και η εικόνα που έδωσαν οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού και της Μ.Κ.Ο. PRAKSIS.

Παρεμβάσεις με προτάσεις έκαναν Δήμαρχοι και πρώην Δήμαρχοι και στο τέλος εκδόθηκε ΨΗΦΙΣΜΑ με τα συμπεράσματα της εκδήλωσης.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ