Η πρόκληση της ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον, είχε, η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2014 με θέμα «ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ – Πρόκληση για την Αυτοδιοίκηση και τους άλλους θεσμούς».
Σε μια κατάμεστη αίθουσα, Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, ανέπτυξαν θέσεις και προτάσεις για τα αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος και ενδεχόμενες τροποποιήσεις τους.
Κοινή ήταν η διαπίστωση, ότι το μείζον θέμα σε σχέση με το υφιστάμενο Σύνταγμα, είναι η μη πιστή εφαρμογή του, ενώ ενδιαφέρον είχε ο πλουραλισμός των εισηγήσεων, ως προς τις αναγκαίες παρεμβάσεις.
Προτάσεις κατέθεσε κυρίως για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, και η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, δια του Προέδρου της κ. Π. Καμάρα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ κ. Ηρ. Γκότσης, η οποία ήταν συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, ως και οι κύριοι Γ. Πατούλης, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο κ. Ευαγγ. Πρόντζας Αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και ο κ. Θ. Γεωργάκης, Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α, που στήριξαν την εκδήλωση.

Εισηγητές ήταν, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, πρ. Υπουργός , πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Ηλίας Νικολόπουλος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, ο κ. Νικόλαος – Κομνηνός Χλέπας, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Δονάτος Παπαγιάννης, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμων της Αττικής , σημαντικές προσωπικότητες του Δικαστικού χώρου, μεταπτυχιακοί φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου και πλήθος πολιτών.
Οι εισηγήσεις των ομιλητών και πλήρες βίντεο της εκδήλωσης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ένωσης Δημάρχων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ