Αθήνα, 7 Αυγούστου 2024      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα μέλη του Δ.Σ. και όλα τα μέλη της Ένωσης Δημάρχων Αττικής ΕΝ.Δ.Α. εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη και την έντονη στενοχώρια για τον απρόσμενο και χρονικά πρόωρο θάνατο για την ηλικία του Μιχάλη Χρηστάκη.

Ο Μιχάλης Χρηστάκης στο διάβα της ζωής του, αυθόρμητα και συνειδητά από όλους μας εντάσσετε στην υψηλού κύρους κατηγορία των αξιόλογων ανθρώπων.

Καθημερινά χαρακτηριζόταν από όσους τον γνώριζαν διακριτός και διακριτικός όπως διακεκριμένος και χαρισματικός.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης».

Απολάμβανε του σεβασμού της εκτίμησης και της παραδοχής τόσο των μελών της Αυτοδιοίκησης όσο και όλων εκείνων που συνεργάστηκαν μαζί του.

Ως άξιος επιστήμονας με ιδιαίτερα σημαντικές πανεπιστημιακές σπουδές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αφιέρωσε τη ζωή του, κυρίως σε σημαντικά και πρωτοποριακά θέματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησε κυρίως από την θέση του Γενικού Γραμματέα σε πολλούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Πάντοτε ενεργούσε με ήθος αφοσίωση καλή οργάνωση βαθύτατη γνώση και αποτελεσματικότητα.

Αναμφίβολα άφησε και θα παραμείνει ανεξίτηλο το χνάρι της ψυχής του στη γήινη πορεία του.

Το κενό που αφήνει τόσο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και στον πανεπιστημιακό χώρο ως διδάκτωρ μένει δυσαναπλήρωτο.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ευχόμαστε να ζουν και να τον θυμούνται πάντα.

Μιχάλη μας αγαπημένε, καλό σου ταξίδι προς τον ουράνιο παραδεισένιο χώρο. Εκεί να αναπαύεται και να αγαλλιάζετε η καθαρή ψυχή σου. Αιωνία η μνήμη σου θα παραμένει εις τους αιώνες μέσα στον απροσδιόριστο άχρονο χρόνο.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ