Αθήνα, 27 Ιανουαρίου  2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σε κλίμα συναδελφικότητας και φιλίας στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΕΝ.Δ.Α., οι Δήμαρχοι της Αττικής ενέκριναν ομόφωνα τα πεπραγμένα του Δ.Σ. και αντάλλαξαν ευχές για το 2024.

Σε μια εντυπωσιακή συνεύρεση ιστορικοί Δήμαρχοι, νεοεκλεγέντες και επανεκλεγέντες Δήμαρχοι συζήτησαν για τα τρέχοντα προβλήματα των Δήμων, θυμήθηκαν όμορφες στιγμές από την αυτοδικοιητική τους πορεία, ενώ δεν έλειψαν και οι συμβουλές προς τους νέους Δημάρχους.

Στον απολογισμό πεπραγμένων του Δ.Σ. για το 2023 ο Πρόεδρος κ. Παύλος Καμάρας ανέπτυξε επιγραμματικά τις κυριότερες δράσεις του δίνοντας έμφαση στις θεσμικές πλέον εκδηλώσεις, τα Βραβεία Αυτοδιοίκησης που έγιναν στο Μέγαρο Μουσικής και το Forum που έγινε στην Αίγινα.

Υπογράμμισε τις ενέργειες που έκανε το Δ.Σ. μέσω των συναντήσεων με θεσμικούς φορείς και πρόσωπα όπως και μέσω παρεμβάσεων στον δημόσιο διάλογο με στόχο την αναβάθμιση του θεσμού της Τ.Α., την επίλυση των προβλημάτων του και κυρίως την βελτίωση της καταστατικής θέσης των αιρετών. Παρουσίασε το πλάνο δράσης για το 2024 και τον νέο προϋπολογισμό ο οποίος επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ο Πρόεδρος τόνισε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις άριστες σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των μελών της μεγάλης Αυτοδιοικητικής οικογένειας, σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί χάρη και στις κοινωνικές εκδηλώσεις της Ένωσης.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γιώργο Μαρκόπουλο, Δήμαρχο Γαλατσίου, και το Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία τους.

Ενδιαφέρουσα ήταν η πρόταση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Μίχου για οργανωμένη λειτουργία γραφείων νομικών  συμβούλων και κοινωνικής αλληλεγγύης από την Ένωση, όπως κ το θέμα της κατάργησης των Νομικών Προσώπων που έθιξε ο. Βασίλης Ξένος, πρ. Δήμαρχος Αλίμου χαρακτηρίζοντας το μάλιστα αντιδημοκρατικό.

Τέλος οι Δήμαρχοι της Αττικής κόψανε την πίτα τους με “τυχερό” τον κ. Θωμά Ρούσση, πρ. Δήμαρχο Ωρωπού.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α, κ. Γ. Μαρκόπουλος, ο κ. Θόδωρος Γιωργάκης, ο κ. Κώστας Μακρυνόρης, ο κ. Κώστας Αναστόπουλος και ο κ. Γιώργος Κούρασης που παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό της Ένωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός των μελών της Ένωσης πρώην και νυν Δημάρχων ο κ. Γρήγορης Ζαφειρόπουλος συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων  Κρήτης, ο Πρόεδρος του Ι.Τ.Α κ. Ηλίας Αποστολόπουλος και οι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κύριοι Δημήτρης Μαραβέλιας και Σπύρος Σπυρίδων.

Το επόμενο ραντεβού των Δημάρχων κλείστηκε για την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, στον ετήσιο χορό της Ένωσης Δημάρχων που θα γίνει στον ποιοτικό χώρο του Πολιτεία Τένις Κλαμπ.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ