Αθήνα 30  Μαΐου 2013

 

 

 

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Με λαμπρότητα απονεμήθηκαν τα ετήσια Βραβεία Αυτοδιοίκησης από την ένωση Δημάρχων Αττικής στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Αθανασίου, πλήθους προσωπικοτήτων από τον Δικαστικό, τον Αυτοδιοικητικό και τον χώρο της Εκκλησίας, οι Δήμαρχοι της Αττικής τίμησαν πρόσωπα που διακρίθηκαν για το κοινωνικό τους έργο, την προσφορά τους στην Αυτοδιοίκηση, την Δικαιοσύνη και την Δημοσιογραφία.

Το πνεύμα και τον στόχο των Βραβείων έδωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Καμάρας τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Την εξαιρετικά δύσκολη αυτή εποχή για τη χώρα μας αναμφισβήτητα εκτός από το οικονομικό πρόβλημα, δοκιμάζεται ριζικά ο τρόπος λειτουργίας των θεσμών. Για την Αναγέννηση των Θεσμών που έχουν πληγεί κυρίως τα τελευταία χρόνια και επομένως για την Ανόρθωση της ίδιας της χώρας μας, υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο που λέγεται ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ. Η Γενική απαξίωση προσώπων χωρίς διακρίσεις, χωρίς αξιολόγηση και χωρίς μέτρο. Σ’ αυτό το φαινόμενο των καιρών που τορπιλίζει την ίδια τη Δημοκρατία μας οφείλουμε ν’ αντιδράσουμε. Τα ΒΡΑΒΕΙΑ Αυτοδιοίκησης που απονέμουμε σήμερα έχουν αυτό ακριβώς το νόημα. Να τιμήσουμε τους άξιους. Να ξεχωρίσουμε αυτούς που ασκούν το λειτούργημά τους με ευσυνειδησία, με αμεροληψία, με κοινωνική δικαιοσύνη, αυτούς που προσφέρουν στο συνάνθρωπό μας.»

Τιμήθηκαν:

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Μακαριότατος κ. Ιερώνυμος για το μεγάλο του κοινωνικό έργο, προσφώνηση του οποίου και μικρή αναφορά στο έργο και την

 

 

πολυσχιδή του όπως είπε προσωπικότητα έκανε ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης.

  • Ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ο κ. Στ. Κούρτης Πρόεδρος του Ε.Σ. επί τιμή, τους οποίους προσφώνησε ο Γ. Γραμματέας της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης.
  • Οι κ. Ιωάννης Πολίτης και Μαρία Χούκλη, δημοσιογράφοι, το εγκώμιο των οποίων έπλεξε ο βουλευτής Β’ Αθήνας, δημοσιογράφος και πρώην Δήμαρχος κ. Αργύρης Ντινόπουλος στην προσφώνησή του.
  • Οι κύριοι Παπαδιονυσίου, Δήμαρχος Γαλατσίου επί 8 τετραετίες και ο κ. Γρηγόρης Κασιδόκωστας, Δήμαρχος Βουλιαγμένης επί 7 τετραετίες, το έργο και την αυτοδιοικητική πορεία των οποίων ανέφερε ως παράδειγμα για όλους τους Αυτοδιοικητικούς ο κ. Νικ. Σαράντης, Πρόεδρος της ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων.

 

Σημαντική ήταν η συνεργασία του Δημάρχου του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κ. Δημ. Φωκιανού για την επιτυχία της λαμπρής εκδήλωσης την οποία έκλεισε η θαυμάσια  μουσική χορωδία του Δήμου.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ