Αθήνα 29 Ιανουαρίου 2022

Δήλωση του Προέδρου της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Ζούμε μια πρωτόγνωρη για την Αττική κατάσταση.
Δρόμοι μη προσβάσιμοι, ανασφαλή ολισθηρά πεζοδρόμια, κλαδιά και όγκοι χιονιού παντού.
Αυτή η κατάσταση στους περισσότερους Δήμους της Αττικής που επλήγησαν από τον πρωτοφανή χιονιά και Δήμαρχοι, αιρετοί και υπάλληλοι εξουθενωμένοι να είναι στη μάχη με ψευτοντούφεκα.
1 – 2 φορτωτάκια που είχαν για να κλείνουν λακκούβες και να φορτώνουν κλαδιά, 1 – 2 εκσκαπτικά JCB βαριά και δυσκίνητα και μια χούφτα εργατοτεχνικού, αποδεκατισμένου από την πανδημία και ανεκπαίδευτου για την περίπτωση, προσωπικού.
Και οι Δημότες εύλογα και δικαιολογημένα εξοργισμένοι γιατί το ανοργάνωτο κράτος βάζει σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα και την υγεία του.

Πρόταση

Μέχρι να γίνουν οι Επιτροπές, να δουν τι και ποιος έφταιξε, τι και πως πρέπει να αλλάξει, εάν και πότε θα αλλάξει ….

Γιατί τα αρμόδια και υπεύθυνα Υπουργεία Πολιτικής Προστασίας και Εσωτερικών, αντί να κουνάνε το δάκτυλο και να δίνουν εντολές (εκχιονίστε!!!), δεν μισθώνουν από την επαρχία ή και δεν επιτάσσουν εδώ και τώρα 100 μηχανήματα να τα στείλουν στους 20-30 άμεσα πληγέντες Δήμους, να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης για όλους;

Γιατί η Κ.Ε.Δ.Ε. δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλία δια δημοτικής συνεργασίας ώστε Δήμοι που δεν έχουν άμεσα προβλήματα και από την επαρχία, να διαθέσουν πρόσκαιρα τον σχετικό μηχανολογικό εξοπλισμό τους, όπου υπάρχει ανάγκη;

Αφού είναι σίγουρο ότι οι αστικοί Δήμοι της Αττικής με την υφιστάμενη, στελέχωση τους, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο φαινόμενο και στις επιπτώσεις του.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ