Αθήνα 24 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Δημάρχων Αττικής και ασφαλώς όλοι οι Δήμαρχοι Μέλη της ως δημιουργικοί και ανήσυχοι με το βλέμμα στο χθες στο σήμερα και στο αύριο, τόσο της Τ. Α. όσο και της Πατρίδας μας γενικότερα, χαιρετίζει συμβολικά συμμετέχει και αγκαλιάζει τις εκδηλώσεις που γίνονται από την Κυβέρνηση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.

Δυστυχώς και ενώ η Ένωση είχε αποφασίσει και αρχίσει τον σχεδιασμό πραγματοποίησης συναφών εκδηλώσεων η πανδημία ακύρωσε τα πάντα.
Ενόψει των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από την Πολιτεία μας στις 24 & 25 Μαρτίου 2021 με την παρουσία επίσημων εκπροσώπων άλλων κρατών έκρινε αναγκαίο να αναρτήσει από τα πλέον εξαίρετα έργα των «θησαυρών» της Εθνικής Πινακοθήκης που απεικονίζει την Ελευθερία την ανδρειωμένη αντάμα με τους ήρωες – πρωτεργάτες – πρόσωπα ιστορικά της Επανάστασης του 1821.

Είμαστε υπερήφανοι βλέποντας τα εξαίρετα και μεγαλειώδη έργα στα σημερινά αποκαλυπτήρια της νέας Εθνικής μας Πινακοθήκης.

Αισθανόμαστε το χρέος που έχει ο καθένας από εμάς, να μην σταματάμε ποτέ να βλέπουμε, να ακούμε, να μελετάμε και να διαδίδουμε τη σημασία της Ελληνικής Επανάστασης και το μεγαλείο των Ηρώων μας καθώς και να επισκεπτόμαστε την άρτια οργανωμένη Εθνική Πινακοθήκη και τα Μουσεία μας.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ