Αθήνα 11 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απαράδεκτη και με χαρακτηριστικά (τραμπουκισμού) εισβολή μελών της “Οργάνωσης Ρουβίκωνας” στο γραφείο του συναδέλφου Δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσου Μαυρίδη, η Ένωση Δημάρχων Αττικής καταδικάζει με αγανάκτηση και με τον πλέον απόλυτο τρόπο την αυταρχική και συγχρόνως εγκληματική αυτή ενέργεια.

Έκνομες και σαφώς προσδιορισμένες άδικες πράξεις, που στο όνομα δήθεν της αλληλεγγύης “αδικημένων πολιτών” πλήττουν τους Δημοκρατικούς θεσμούς, κινούνται στα πλαίσια του ποινικού νόμου και είναι καταδικαστέες.

Παρά δε την γραφικότητα τους είναι επικίνδυνες, στο βαθμό που μένουν ατιμώρητες, αφού ενθαρρύνουν φαινόμενα αυτοδικίας και αυθαιρεσίας και συνακόλουθα πλήττουν την τιμή, την υπόληψη, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα συμπολιτών μας (αιρετών και μη).

Η ΕΝ.Δ.Α. συμπαρίσταται και στηρίζει με κάθε νόμιμο μέσο, την όλη αντιμετώπιση και ασφαλώς την δήλωση του Δημάρχου ότι “δεν πτοείται και δεν εκφοβίζεται”, προτρέποντας τους συναδέλφους, να εξακολουθούν να υπηρετούν τους Δημότες τους ανεπηρέαστοι από τέτοιους είδους “τραμπουκισμούς”. Άλλωστε σ’ αυτούς που τους εξέλεξαν λογοδοτούν καθημερινά και μόνο.

Παράλληλα η Ένωση ζητά από την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και άμεσα να πατάξει και να εξουδετερώσει τέτοιου είδους φασιστικά φαινόμενα, προστατεύοντας τους δημοκρατικά εκλεγμένους αιρετούς και τους πολίτες γενικότερα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ