Αθήνα 15 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διευρυμένο Συμβούλιο του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής στα Βίλλια

Σε συνεδρίαση που έκανε η Ένωση Δημάρχων Αττικής στο Δημαρχείο Βιλλίων στις 12 Ιουνίου 2020, παρουσία του Γεν. Γραμματέα του ΥΠ.ΕΣ. κ. Μιχ. Σταυριανουδάκη, του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γ. Μαρκόπουλου, του Δημάρχου Μάνδρας Ειδυλλίας Χρ. Στάθη και με τη συμμετοχή πρώην και νυν Δημάρχων, επικυρώθηκε το Υπόμνημα με θεσμικές προτάσεις, που θα κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία και Συλλογικά Όργανα.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΝ.Δ.Α. κ. Παύλος Καμάρας αναφέρθηκε σε πληθώρα θεμάτων που αφορούν κυρίως την καταστατική θέση των αιρετών και στις προτάσεις όπως έχουν αυτές συζητηθεί στα Forum της Ένωσης.

Ενδεικτικά, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε σε πρόταση για τον νέο Εκλογικό Νόμο της Αυτοδιοίκησης (εκλογή με 40%), την εξίσωση των αντιμισθιών των 332 Δημάρχων με τον μισθό του Γεν. Γραμματέα Υπουργείου, την επαναφορά της χορηγίας των Δημάρχων από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό, λίστα Επικρατείας και για την Αυτοδιοίκηση, πλαφόν εισόδου στα Δ.Σ. (3% – 5%), επαναφορά του προληπτικού ελέγχου, επαναφορά της ειδικής δωσιδικίας για τους Δημάρχους, αποκλειστικές προθεσμίες ελέγχων και παραγραφής, επαναφορά της αποζημίωσης των μελών του Δ.Σ., κατάργηση κωλυμάτων εκλογιμότητας και εξίσωση με τους Βουλευτές, συνταξιοδοτικά θέματα κ.α.

Στη συζήτηση που επακολούθησε επαινέθηκε η στήριξη στον θεσμό της Τ.Α. του Γεν. Γραμματέα και πρ. Δημάρχου Δάφνης κ. Μιχ. Σταυριανουδάκη, ενώ υπήρξε πλήρης αποδοχή των προτεινόμενων προτάσεων της εισήγησης.

Οι συμμετέχοντες ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τον Τοπικό Πρόεδρο Βιλλίων κ. Κώστα Μακρυνόρη (Αντιπρόεδρο της ΕΝ.Δ.Α.), ο οποίος ήταν και ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ