ΝΟΤΙΟ ΜΑΡΟΚΟ & ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

 

6 ημέρες αεροπορικώς

23-28/11/2018

 

 1η ΗΜΕΡΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για τo Μαρακές, την ωραιότερη πόλη του Μαροκινού Νότου, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και ξενάγηση στο Μαρακές, που η ομορφιά του ξεπερνάει τη φαντασία του ταξιδιώτη. Γνωστό ως το “Μαργαριτάρι του Νότου” ιδρύθηκε τον 11ο αιώνα από τους Αλμοραβίδες, τους ιδρυτές του Μαρόκου. Θα ξεκινήσουμε από το μνημείο του Saadien, τους Κήπους Menara, το τζαμί Koutoubia, το παλάτι Bahia και το μουσείο Dar Si Said, τις αγορές και τους μικρούς δρόμους που προσφέρουν ένα συναρπαστικό θέαμα. Ακολουθούν οι κήποι Majorelle (Yves Saint Laurent). Τέλος, θα επισκεφθούμε την φημισμένη πλατεία Djemaa El Fna και στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτες και αγορές στο συναρπαστικό και μυστηριώδες παζάρι της πόλης. Θα αγοράσουμε σουβενίρ, δερμάτινα είδη, σπαθιά των Βέρβερων, ή αντικείμενα των Τουαρέγκ φερμένα από τα βάθη της Σαχάρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ, όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει το ξεχωριστό θέαμα της πλατείας: παραμυθάδες, γητευτές φιδιών, άνθρωποι που καταπίνουν φωτιές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή στην παραθαλάσσια Εσσαουίρα, το “Κόσμημα του Ατλαντικού” όπως συνηθίζουν να την ονομάζουν οι ντόπιοι. Θα θαυμάσουμε το παραθαλάσσιο κάστρο, τα ρομαντικά καλντερίμια του και τις σκεπαστές στοές, τα μικρά μαγαζάκια με τα όμορφα είδη τέχνης αλλά και την ψαραγορά με τα φρέσκα ψάρια. Το απόγευμα επιστροφή στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην Ουαρζαζάτ. Στη διαδρομή μας θα μας συντροφεύει η ογκώδης φιγούρα του Άτλαντα, του ψηλότερου βουνού της βόρειας Αφρικής. Στη θεαματική μας διαδρομή θα περάσουμε από τις ορεινές κοιλάδες του Άτλαντα και από τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά σπίτια Βερβέρων, που είναι γνωστά ως Κσαρ. Πρώτη μας στάση  στο χωριό Aït Ben Haddou, που έχει χαρακτηριστεί εθνικό μνημείο, όπως και μνημείο της UNESCO για τη μοναδική προ-Σαχάρια αρχιτεκτονική του. Τελικός μας προορισμός η μυθική Ουαρζαζάτ, αφετηρία των παλιών καραβανιών, που έκαναν τη διαδρομή μέχρι το Τιμπουκτού σε 54 ημέρες. Η  πόλη, από  τις  νεότερες   που   ιδρύθηκαν   από  τους   Γάλλους   το  1920  σε   εξαιρετική   γεωγραφική  θέση   ως   βάση  στρατιωτικής  μονάδας   που   έλεγχε  το  νότο,   σήμερα  είναι  μια  τουριστική  βάση  και   έδρα  σπουδαίων    κινηματογραφικών   στούντιο. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, όπου θα δούμε την παλιά και την νέα πόλη περνώντας από τις φαρδιές δεντροφυτεμένες λεωφόρους. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, το τζαμί του Μωχάμεντ Ε, το δικαστήριο, τα γραφικά σουκς, την κεντρική αγορά κ.α. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και ξεκούραση. Το απόγευμα επιστροφή στο Μαρακές και το ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ

Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μαρακές, για την μεσημεριανή πτήση της επιστροφής μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 750€

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 180€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΘΗΝΑ-ΜΑΡΑΚΕΣ-ΑΘΗΝΑ ΜΕ LUFTHANSA – SWISS
  • ΦΟΡΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ & ΕΠΙΝΑΥΛΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (365€)
  • 5 ΔΙΑΝ/ΣΕΙΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 4* (RAWABI MARRAKESH & SPA 4* or sim)
  • ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (5 ΠΡΩΙΝΑ & 5 ΔΕΙΠΝΑ)
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΗ & ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΎΛΜΑΝ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
  • ΤΟΠΙΚΟ ΞΕΝΑΓΟ – ΣΥΝΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • ΕΙΣΟΔΟΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ 15€-20€ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ), ΠΛΗΡΩΤΕΟΙ ΤΟΠΙΚΑ
  • ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ & ΑΧΘΟΦΟΡΙΚΑ 20€ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΠΛΗΡΩΤΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΟΝ ΞΕΝΑΓΟ
  • ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΞΟΔΑ

 

Προαιρετικές δραστηριότητες-τιμή κατ’ άτομο:

 

  • Φαντασία show με ποτό και μεταφορά 35€

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ

LH1285 ATHENS (ATH) 7:05 am – FRANKFURT (FRA) 9:10 am

LH1332 FRANKFURT (FRA) 11:40 am – MARRAKECH (RAK) 2:20 pm

 

OS0900 MARRAKECH (RAK) 1:55 pm – VIENNA (VIE) 7:05 pm

OS0803 VIENNA (VIE) 9:15 pm – ATHENS (ATH) 0:30 am (29/11)

 

    *********************************************************************

Για την κράτηση απαιτείται:

  • Δήλωση συμμετοχής στην Ένωση Δημάρχων Αττικής.
  • Αρχική προκαταβολή 150€ κατ’ άτομο έως και 02/10 για την δέσμευση των αεροπορικών εισιτηρίων.
  • Εξόφληση υπολοίπου εκδρομής (600€) έως και 02/11

 

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:

  1. Κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της SIGNATURE TRAVEL, με αιτιολογία το ονοματεπώνυμο σας και μόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στον σύλλογο πριν την κατάθεση και η ενημέρωση του συλλόγου κατόπιν της κατάθεσης.
  2. Μέσω εφάπαξ χρέωσης πιστωτικής-χρεωστικής-προπληρωμένης κάρτας στα γραφεία της SIGNATURE TRAVEL.

Υπεύθυνος εκδρομής: Κύριος Γιάννης Αιγινίτης, τηλ επικοινωνίας 210 3245 620, εσωτ γραμμή 108