ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

24 – 27/5/2012

 

1η Ημέρα  ΑΘΗΝΑ –  ΣΙΕΝΑ – ΤΟΣΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ –  ΣΑΝ ΤΣΙΜΙΝΙΑΝΟ –ΜΟΝΤΕΡΙΤΖΙΟΝΙ  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πετάμε με την πρωινή πτήση για Φιουμιτσίνο-Ρώμη. Άφιξη, αναχώρηση για Τοσκάνικα χωριά-Φλωρεντία. Τοπία ανυπέρβλητης ομορφιάς  και μεσαιωνική ατμόσφαιρα περιμένουν να σας συναρπάσουν!  Η  Σιένα, η ωραιότερη Μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας. Η μοναδικής  ομορφιάς  Πιάτσα ντελ Κάμπο, η καρδιά της πόλης, βρίσκεται στο σημείο που ενώνονται οι τρεις λόγοι της Σιέννας. Τόπος συγκεντρώσεως για τις μεγάλες εορτές (εδώ αναβιώνει κάθε χρόνο το Παλιό το έθιμο των περίφημων ιπποδρομιών της Σιέννα ) είναι μία από τις πλέον ιδιόρρυθμες πλατείες της Ιταλίας, κυρτωμένη απαλά προς το μεγαλειώδες Παλάτσο Πούμπλικο και ανοιχτή σαν βεντάλια. Όλο το ιστορικό κέντρο της πόλης, μας μεταφέρει πραγματικά σε μία άλλη εποχή. Θα περπατήσουμε μέσα στην παλιά πόλη , εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα Ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία Ντουόμο.

Συνεχίσουμε για το Σαν Τσιμινιάνο στην καρδιά της Τοσκάνης .Το υπερθέαμα του Σαν Τζιμινιάνο είναι τέτοιο που αδικεί τις επόμενες πόλεις που θα δούμε στη συνέχεια. Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μας καλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη , σχεδόν απίστευτη. Πιο κάτω θα σταθούμε στο γραφικό οχυρωμένο χωριό Μοντεριτζιόνι, τυπικό δείγμα της Τοσκάνης, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , διανυκτέρευση .

 

2η ΗΜΕΡΑ   ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ   μία από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας, την ιστορική Φλωρεντία. Τέχνη και χρόνος συνεργάστηκαν αρμονικά για να δημιουργήσουν αριστουργήματα όπως αυτά που θα γνωρίσουμε στην ξενάγηση που ακολουθεί. Το μεγαλοπρεπές Ντουόμο, το Βαπτιστήριο- ρωμαικής αρχιτεκτονικής με μπρούτζινες πόρτες και μωσαϊκά. Η Πιάτσα ντε λα Σινιορία η καρδιά της πόλης, με το Παλάτσιο Βέκιο, την Λότζια και το Παλάτσο  Ουφίτσι, η Πόντε Βέκιο, η εκκλησία Σάντα Κρότσε, στην ομώνυμη πλατεία είναι μερικά από τα έργα τέχνης της Φλωρεντίας που δίκαια βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Το απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε. Στην υπαίθρια αγορά Παρσελίνο θα βρείτε χαρακτηριστικά ψάθινα φλωρεντιανά χειροποίητα κεντήματα, δερμάτινα, ξύλινα αντικείμενα. Διανυκτέρευση στην Φλωρεντία.

 

3η ΗΜΕΡΑ  ΡΩΜΗΒΑΤΙΚΑΝΟ Mετά το πρωινό μας αναχώρηση για Ρώμη για την πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της πόλης – μουσείο από τα τείχη του Μάρκου Αυρήλιου που θα δούμε στην διαδρομή μας. Θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Επίσκεψη στο Βατικανό και ελληνόφωνη ξενάγηση στην Βασιλική του Αγ. Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, έργο των Bramante, Raffaello και Michelangelo, με τις στοές του Bernini, την Pieta του Michelangelo, την ταφική κρύπτη των παπών και την επίσημη είσοδο του Βατικανού που φυλάσσεται από την ελβετική φρουρά.  Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Αγ. Κωνσταντίνου του Μέγα, το Κολοσσαίο, το Αυρηλιανό τείχος, τη Βία Βένετο, την πλατεία του Τρίτωνα, την Πιάτσα Βενέτσια με το ομώνυμο ιστορικό παλάτσο, το λόφο του Καπιτωλίου με τη σκάλα των Διοσκούρων, τις αυτοκρατορικές αγορές, το Μαμερτίνουμ – φυλακή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, , το Μέγα Ιππόδρομο, το νησί Τιβερίνα, το Καστέλο του Αγ. Αγγέλου, την πιάτσα Venezia και την Fontana di Trevi.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση . Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο Τραστέβερε.

 

4η ΗΜΕΡΑ ΤIΒΟΛΙ – VILLA DESTE  Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην πόλη. Αναχώρηση για το Τίβολι και την Villa dEste μία από τις σημαντικότερες αναγεννησιακές βίλες στην Ιταλία, αυτοκρατορικό ανάκτορο του Αδριανού με τους περίφημους κήπους, με τα 1.300 σιντριβάνια και έδρα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Ρώμης. Στους κήπους της βίλας θα απολαύσουμε το σιντριβάνι του μουσικού οργάνου με τους καταρράκτες του, το σιντριβάνι της Ρώμης και του Τίβολι που επικοινωνούν μεταξύ τους με τον διάδρομο των εκατό σιντριβανιών, το σιντριβάνι της κουκουβάγιας και αυτό των δράκων το Άτριο των επτά σοφών. Θα υπάρχει χρόνος να κάνετε αν θέλετε ένα περίπατο στο μεσαιωνικό Τίβολι . Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα…