Η Ένωση Δημάρχων στην Κύπρο

 

Την Κύπρο επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από τοπικούς παράγοντες, με την ευκαιρία των ετήσιων πανηγυρικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Παύλος Καμάρας και το μέλος της κ. Γιώργος Κουράσης, πρ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, μαζί με Αντιπροσωπεία από το Δήμο Λαυρεωτικής, με επικεφαλής τον πρ. Δήμαρχο κ. Σταύρο Παπασταυρόπουλο, την Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ., καθώς και ομάδα παλαιμάχων της ευρύτερης περιοχής του Λαυρίου, είχαν την τύχη να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία των αδελφών Κυπρίων.

Η αποστολή επισκέφθηκε το Δήμαρχο Λεμεσσού κ. Ανδρέα Χρίστου, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και στο μείζον θέμα του Κυπριακού.

Ενώ η ομάδα των παλαιμάχων, μέσα σ’ένα αδελφικό και συγκινητικό κλίμα, έδωσε δύο (2) συμβολικούς αγώνες με ομόλογους της Κύπριους ποδοσφαιριστές, σε δύο χωριά της πράσινης γραμμής.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη στο μνημείο των 4 ηρώων (Ανδρέα Καρυό, Ηλία Παπακυριακού, Φώτη Πίττα, Χρήστο Σαμαρά), του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων (1955-1959), όπως επίσης και στην οικία της 97χρονης χήρας του πρώτου πεσόντα ήρωα Παντελή Μόδεστου, που έχει μετατραπεί σε χώρο Ιστορικής Πατριωτικής Μνήμης και λαϊκού προσκυνήματος.

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιφυλάχθηκε για την ανταπόδοση της πρόσκλησης και της θερμής φιλοξενίας για τον επόμενο χρόνο.