Αθήνα 29 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιτάχυνση Ελέγχων και απονομής Δικαιοσύνης, επαναφορά του προληπτικού Ελέγχου, τιμωρία όσων συκοφαντούν αυτά ήταν μερικά από όσα συζητήθηκαν σε συνάντηση αντιπροσωπίας της Ένωσης Δημάρχων με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Υπόμνημα με τις θεσμικές προτάσεις αρμοδιότητας του Υπ. Δικαιοσύνης κατέθεσε η ΕΝ.Δ.Α. Προτάσεις που όπως είπε ο Πρόεδρος κ. Παύλος Καμάρας ” αποσκοπούν στην αναβάθμιση του θεσμού της Τ.Α. και στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα προσελκύσει ότι καλύτερο από ανθρώπινο δυναμικό υπάρχει στις Τοπικές Κοινωνίες. Παράλληλα να δώσει διέξοδο σε αδυναμίες του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου “.

Ο Υπουργός κ. Κώστας Τσιάρας με τους συνεργάτες του άκουσαν με προσοχή την αιτιολογία γιατί θα πρέπει να υιοθετηθούν κάποιες από τις προτάσεις αυτές, όπως τις ανέπτυξε και ο έγκριτος δικηγόρος Γεν. Γραμματέας της Ένωσης κ. Θεόδωρος Γεωργάκης. Επιφυλάχθηκε να απαντήσει ενώ δήλωσε ότι ” με τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις σε θέματα της Δικαιοσύνης πιστεύει ότι οι ρυθμοί απονομής θα επιταχυνθούν σημαντικά “. Κοινή πάντως διαπίστωση ήταν ότι ιδιαίτερα για τους αιρετούς που έχουν μεγάλη έκθεση στη δημοσιότητα οιεσδήποτε καθυστερήσεις είτε στους Ελέγχους είτε στις πειθαρχικές διαδικασίες έχουν βαρύτερες επιπτώσεις.

Την αντιπροσωπεία της ΕΝ.Δ.Α. στελέχωναν επίσης ο Ν. Μπάμπαλος, δικηγόρος Δήμαρχος Ηρακλείου, ο Β. Γιαννακόπουλος Αντιπερειφερειάρχης, και η Β. Σπηλιωτοπούλου πρ. Δήμαρχος Εκάλης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ