2ο FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στις ΣΠΕΤΣΕΣ

«Οι Δήμοι να γίνουν οδηγοί στην ατμομηχανή της τοπικής ανάπτυξης»

Αυτό ήταν το κύριο συμπέρασμα των εργασιών του 2ου Forum Αυτοδιοίκησης που διοργάνωσε με επιτυχία ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ & ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ στις 5 και 6 Ιουνίου στις Σπέτσες.
Παρουσία δεκάδων συμμετεχόντων νυν και πρώην Δημάρχων Αττικής, κατά τη διάρκεια του διήμερου αναπτύχθηκαν κρίσιμα θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία.
Η καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας η προώθηση της επιχειρηματικότητας, η ανόρθωση του κύρους των θεσμών και των πολιτικών ήταν μερικά από τα θέματα που προβλημάτισαν τους αιρετούς της Τ.Α.
Κατατέθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τον σημαίνοντα ρόλο που μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει η Αυτοδιοίκηση στις νέες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι επείγει η αναβάθμιση της καταστατικής θέσης των αιρετών, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι νέες συνθήκες αλλά και οι αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες μετά τον Νόμο Καλλλικράτη.
Κύριοι εισηγητές του FORUM ήταν ο κ. Λάμπρος Μίχος Βουλευτής, ο κ. Κώστας Μίχαλος Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ο κ. Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος Επίτιμος Αντιπρ. του Αρείου Πάγου, ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, ο κ. Κώστας Αναστόπουλος Δήμαρχος Ύδρας και ο κ. Παύλος Καμάρας Πρόεδρος του Συλλόγου οποίος διεύθυνε και τις εργασίες του διημέρου.
Παρεμβάσεις έκαναν πολλοί εν ενεργεία και διατελέσαντες Δήμαρχοι μεταξύ των οποίων ο κ. Θ. Βεζυργιάννης πρ. Γ.Γ.ΥΠΕΣΔΑ και ο κ. Σπ. Σπυρίδων πρ. Γ.Γ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ