ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
FORUM
με θέμα την ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΕΘΝΙΚΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΜΕ ΤΗ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.

Αυτό ήταν το κύριο συμπέρασμα του 5ου FORUM της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, που διοργάνωσε η ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ στα Βίλλια Αττικής.
Παρουσία δεκάδων αιρετών (εν ενεργεία και μη) της Αυτοδιοίκησης, σε ένα διήμερο που χαρακτηρίσθηκε από το υψηλό επίπεδο των συζητήσεων επί του μείζονος θέματος της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ειδικότερα του ρόλου της Αυτοδιοίκησης στην Αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το FORUM που γίνεται για 5η χρονιά.

Τα θέματα του διημέρου που ήταν:
« Η Σημασία της Ανάπτυξης στην περίοδο της κρίσης», «Ανάπτυξη – Αυτοδιοίκηση Η Ευρωπαϊκή πρόταση», «Ανάπτυξη και Ελληνική Προοπτική», «Τα εργαλεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Τοπική Ανάπτυξη», ανέπτυξαν με εξαιρετική επάρκεια αλλά και ρεαλισμό, o κ. Άγγελος Κότιος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, ο κ. Αργύρης Περουλάκης, της Αντιπροσωπείας της Ευρ. Επιτροπής στην Ελλάδα, o κ. Σεραφείμ Τσόκας, Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και ο κ. Ιωάννης Γούπιος, Διευθ. Ανάπτυξης & Οικονομικών Τ.Α. της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Σημαντικές επίσης ήταν οι τοποθετήσεις των Δημάρχων Δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας κ. Γεώργιου Δρίκου, Δήμου Κηφισιάς κ. Νίκου Χιωτάκη και του Δήμου Βύρωνα κ. Νίκου Χαρδαλιά, στα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη, στις σχέσεις με τις Ελεγκτικές Αρχές, ως και στην αναγκαία στήριξη των τοπικών αγορών από τους Δήμους .
Τα αναλυτικά συμπεράσματα του FORUM θα αναρτηθούν σύντομα στο SITE της ΕΝΩΣΗΣ (www.sdat.gr) και θα αποσταλούν στα αρμόδια Υπουργεία και στα Αυτοδιοικητικά Θεσμικά Όργανα , ενώ τα θέματα του τρόπου κλεισίματος της ΕΡΤ και του νέου εκλογικού Νόμου στις Αυτοδιοικητικές εκλογές (ξεχωριστές λίστες), απασχόλησαν τους συνέδρους της Αυτοδιοίκησης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ