Την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Δημάρχων και Διατελεσάντων Δημάρχων Αττικής με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνο Σόμπολο.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στη διάρκειά της ήταν:
-Οι απαξιωτικές αναφορές ορισμένων δημοσιογράφων για τους Δημάρχους και τους ΟΤΑ, σε δημοσιεύματά τους στον Τύπο, καθώς και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
-Τα συμπεράσματα του 1ου Foroum Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο οποίο ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η σχέση των ΟΤΑ με τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα με τον τοπικό Τύπο.
Και για τα δύο θέματα κατατέθηκαν από τον σύλλογο στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ σχετικά υπομνήματα.
Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία αναπτύχθηκαν εκτενώς οι θέσεις και οι προτάσεις του Συλλόγου για την αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων και την αποτελεσματική προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειας των Δημάρχων και την περιφρούρηση του κύρους του θεσμού των ΟΤΑ.
Ο κ. Πάνος Σόμπολος δεσμεύτηκε να θέσει τα θέματα και τις προτάσεις του Συλλόγου στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, καθώς και στην επόμενη Γενική Συνέλευση των μελών της, ώστε να παρθούν τα μέτρα που απαιτούνται για να μην επαναληφθούν στο μέλλον παραβιάσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας από μέλη της σε ότι αφορά τους ΟΤΑ και τους δημάρχους.
Δεσμεύτηκε επίσης, να ενημερώσει τον Σύλλογο για τις σχετικές αποφάσεις που θα πάρουν το Δ.Σ. και η συνέλευση της Ένωσης.
Στη συνάντηση επικράτησε θετικό κλίμα, που προοιωνίζει βελτίωση των σχέσεων των αιρετών των ΟΤΑ με τους δημοσιογράφους.