Αθήνα 2 Μαρτίου 2022

Ψήφισμα
της Ένωσης Δημάρχων Αττικής

Ο Ελληνισμός έχοντας ζήσει τα τελευταία 100 χρόνια, την φρίκη του πολέμου (1940) το δράμα του ξεριζωμού (1922) και την βαρβαρότητα του εισβολέα κατακτητή στην Κύπρο (1974) καταδικάζει απερίφραστα την εισβολή στην Ουκρανία και τον απεχθή πόλεμο.

Τα δικαιώματα των μειονοτήτων και η ασφάλεια των κρατών, που είναι απόλυτα σεβαστά και επιβεβλημένα, διασφαλίζονται μέσα από τις Διεθνείς Συνθήκες, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τον διάλογο.

Η χρήση όπλων, δεν μπορεί να έχει θέση πλέον στον παγκόσμιο χάρτη, για τον πρόσθετο λόγο ότι μια σπίθα μπορεί με τα διατιθέμενα μέσα, να σπείρει τον όλεθρο και να οδηγήσει σε ένα νέο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι Αιρετοί της Αυτοδιοίκησης ενώνουν την φωνή τους με όσους μιλούν την γλώσσα της υπευθυνότητας, της λογικής, της σωφροσύνης και της μετριοπάθειας. Να σταματήσουν οι εχθροπραξίες. Να αποσυρθούν τα ρωσικά στρατεύματα. Να γίνει σεβαστή η εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας και να καθίσουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου.

Παράλληλα οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στέκονται αλληλέγγυοι και στηρίζουν κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία που μπορεί να απαλύνει το δράμα των χιλιάδων προσφύγων, αυτού του πολέμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ