ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 11-14/06/2015

 

 

1η  Ημέρα

 

Συγκέντρωση στο Ελ Βενιζέλος και πτήση για Κωνσταντινούπολη.

Άφιξη στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ και άμεση αναχώρηση για κ το Οικουμενικό Πατριαρχείο .Έπειτα προσκύνημα και ξενάγηση στις βυζαντινές εκκλησίες της Πόλης :  στο άγιασμα της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής, στη ξακουσμένη Μονή της χώρας με τα καλοδιατηρημένα βυζαντινά ψηφιδωτά και νωπογραφίες, στη Παναγία των Βλαχερνών όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος και γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Κυριακή της Ορθοδοξίας, .Γεύμα και μετάβαση στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ ελεύθερο για μία βόλτα στη πολύβουη μεγάλη οδό του Πέρα με την αρχηγό σας.

 

2η  ημέρα

 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πλατεία ΣουλτανΑχμέτ . Ξενάγηση στην Αγία Σοφία, σύμβολο της Ορθοδοξίας και κορυφαία έκφραση της δραματικής περιπέτειας του Βυζαντινού Ελληνισμού , στην ατμοσφαιρική  Βασιλική Κριστέρνα του Ιουστινιανού στο Βυζαντινό Ιππόδρομο στο Τζαμί ΣουλτανΑχμέτ, το ωραιότερο μνημείο της ισλαμικής αρχιτεκτονικής διακοσμημένο με 20,000 μπλέ πλακίδια και στο παλίο σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί. Διάλειμμα και ελεύθερος χρόνος . Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο κατά την διάρκεια της οποίας θα γνωρίσουμε τα ωραιότερα μνημεία και προάστια της ευρωπαϊκής και ασιατικής ακτής του θρυλικού στενού με τις γραφικές ξύλινες επαύλεις και θα κατανοήσουμε την τοπογραφία και την σημαντική γεωπολιτική θέση της πόλης .Επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση .

 

3η  Ημέρα

 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα Πριγκιπόνησα. Επίσκεψη στη Χάλκη μετάβαση με μόνιππα στο λόφο της Ελπίδας όπου βρίσκεται η Θεολογική Σχολή και η μονή της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια μετάβαση στην Πρίγκιπο . Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε σε κάποιο από τα φημισμένα κέντρα – εστιατόρια με ανατολίτικη  μουσική και παραδοσιακούς χορούς .

 

4ηΗμέρα

 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε με τις αποσκευές μας από το ξενοδοχείο για να μεταβούμε στην Αιγιπτιακή αγορά , με τα μπαχαρικά, και τα παραδοσιακά γλυκίσματα, και ακολούθως στο μεγάλο παζάρι . με τους δαιδαλώδες διαδρόμους και τα 4,000 καταστήματα .Αναχώρηση από την αγορά γύρω στις 18:00 Μετάβαση στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ και πτήση στις 21:20 με την  AEGEAN για Αθήνα

Συμπεριλαμβάνονται:

  • 3 Διανυκτερεύσεις με πρωινό στο ξενοδοχείο MIM
  • Μεταφορές  με τουριστικό λεωφορείο
  • Οι ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Εισιτήρια για Χάλκη και Πρίγκιπο.
  • Αεροπορικά  εισιτήρια με AEGEAN AIR LINES  με φόρους αεροδρομίου.

 

Δεν Συμπεριλαμβάνονται:

  • Γεύματα και δείπνα.
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους – Μουσεία και χώρους θεάματος
  • Κρουαζιέρα στον Βόσπσορο
  • Φιλοδωρήματα

 

 

Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει εάν  κριθεί απαραίτητο από τον διοργανωτή ή τον αρχηγό της εκδρομής, χωρίς να αναβάλετε ή να παραλείπετε τίποτα από αυτό.

 

Προσφορά της εταιρίας μας Μία βραδινή μετακίνηση στην Πόλη με τουριστικό λεωφορείο .