Κύριοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου,
Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλοσωρίζουμε στην αποψινή μας εκδήλωση, την ετήσια χοροεσπερίδα, όπως την ονομάσαμε, διότι ευελπιστούμε ότι θα καθιερωθεί ως γιορτή της Αυτοδιοίκησης της Αττικής, των αιρετών της και ιδίως των Δημάρχων και Κοινοταρχών – εν ενεργεία και διατελεσάντων-.
Μέσα στις δεκάδες των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε στους Δήμους μας για τους πολίτες μας, μια φορά τον χρόνο νομίζω ότι δικαιούμαστε μια βραδιά σαν και αυτή, όπου απαλλαγμένοι από το άγχος της επιτυχίας, θα νιώσουμε οικοδεσπότες και φιλοξενούμενοι συνάμα.

Η εκδήλωση αυτή ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με την υποστήριξη της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α του Δ.Σ και του Προέδρου μας, Δημήτρη Καλογερόπουλου, τους οποίους ευχαριστώ θερμά, όπως επίσης και τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, κ. Χαράλαμπο Μανιάτη, που αγκάλιασε με θέρμη την προσπάθειά μας αυτή.

Η εκδήλωση αυτή είναι και η πρώτη του νεοσύστατου Συλλόγου και είναι μια ευκαιρία να φέρουμε κοντά μας εν ενεργεία και πρώην Δημάρχους και Κοινοτάρχες της Αττικής και χαίρομαι που αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε, αφού σήμερα στην αίθουσα αυτή έχουμε πλειοψηφία των ενεργεία Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων και ένα μεγάλο μέρος των διατελεσάντων.

Η ίδρυση του Συλλόγου ήταν μια ιδέα που αναπτύξαμε πριν τρία χρόνια περίπου στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.

Τονίζω από την αρχή:
1.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ
Αφού η συμμετοχή στα Κοινά και κυρίως στην ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ είναι κατάθεση ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ και ΨΥΧΗΣ στο Κοινωνικό Σύνολο και σε καμία περίπτωση επάγγελμα.
2.ΔΕΝ ΥΠΟΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΌΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΘΕΣΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟ. (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α – Κ.Ε.Δ.Κ.Ε) – ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α, αφού όπως προανέφερα, από εκεί ξεκινήσαμε.
3.ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ CLUB «ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ», που θα έχει εντευκτήριό του για να περνάμε καλά.

Θέλουμε να είμαστε ένας ζωντανός φορέας που ευελπιστεί με την δράση του να συμβάλλει, σύμφωνα και με το καταστατικό του
•Στην αναβάθμιση του Θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με έμφαση στην καταστατική θέση των αιρετών.
•Στην αποτελεσματικότητα των εν ενεργεία Δημάρχων και Κοινοταρχών στο έργο τους.
•Στην αξιοποίηση ενός αξιόλογου, κατά τεκμήριο, δυναμικού.
•Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο επιβαρυμένο περιβάλλον της Περιφέρειας Αττικής.

Απόψε, εκτός από την διασκέδαση, αλλά και την ευκαιρία να βρεθούμε μεταξύ μας, το Δ.Σ του Συλλόγου, που απαρτίζεται από Δημάρχους με πολυετή θητεία στη Αυτοδιοίκηση, θέλησε να τιμήσει και να απονείμει τον τίτλο του επίτιμου μέλους του Συλλόγου σε όσους διατελούν ή έχουν διατελέσει Δήμαρχοι ή Κοινοτάρχες της Αττικής, ενώ έχουν ή είχαν θητεία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στην Β’ Βαθμίδα Αυτοδιοίκησης και στις τιμητικές θέσεις του Γενικού Γραμματέα.
Με την πράξη μας αυτή, θέλουμε να δώσουμε και ένα στίγμα για τις ελάχιστες ευκαιρίες που δίνονται σε ένα τεράστιο δυναμικό, όπως είναι αυτό των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, που μένει αναξιοποίητο στις θέσεις ευθύνης των εκάστοτε Κυβερνήσεων.
Δεν ξέρω εάν έχουμε την πολυτέλεια στην χώρα μας να αγνοούμε ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί στην πράξη στην Διοίκηση και στην εκτελεστική εξουσία που επιπρόσθετα διαθέτουν και το μοναδικό προσόν της κοινωνικής ευαισθησίας, στοιχείο απολύτως απαραίτητο στην Δημόσια Διοίκηση, κάτι που σπανίζει στους τεχνοκράτες που συνήθως μας διοικούν.

Τέλος, σας ενημερώνω ότι ο Σύλλογός μας ήδη προχώρησε παράλληλα με την οργάνωσή του και την καταγραφή των μελών του, στην έκδοση του πρώτου περιοδικού με τον τίτλο «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ», ενώ είναι ήδη έτοιμη η ιστοσελίδα του Συλλόγου με χρηστικές πληροφορίες.

Σας ευχαριστώ και καλή διασκέδαση.