Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι,

Είναι ξεχωριστή χαρά για μένα να βρίσκομαι σήμερα εδώ, ανάμεσά σας. Γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους.
Το μετερίζι από το οποίο ταχθήκαμε να υπηρετούμε τους συμπολίτες μας, είναι ιδιαίτερο. Διαφορετικό.
Και είμαι σίγουρος ότι αυτή τη σκέψη την προσυπογράφετε όλοι σας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της πολιτείας μας. Ταυτόχρονα όμως, είναι και ο πιο ανθρώπινος. Γιατί, είσαι στην υπηρεσία των πολιτών, στην επιδίωξη να λύνεις κάθε μέρα προβλήματα που και εσύ ο ίδιος βρίσκεις μπροστά σου. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αστοχίες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ανάπαυση.

Δεν υπάρχουν ποτέ περιθώρια για χαμένο χρόνο μόνο συνεχής δουλειά. Με συνέπεια. Με αποφασιστικότητα. Με πείσμα. Με ειλικρίνεια και γενναιότητα. Για τη γειτονιά μας μιλάμε. Για φίλους και γνωστούς. Για τον τόπο στον οποίο γεννηθήκαμε ή μεγαλώσαμε. Σε κάθε περίπτωση, για τον τόπο που αγαπάμε και πονάμε. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Απέναντι σε όσους προηγήθηκαν αλλά και σε εκείνους που θα ακολουθήσουν.

Φίλες και φίλοι,

Θεωρώ οξύμωρο τον χαρακτηρισμό «πρώην», για έναν ενεργό πολίτη ο οποίος υπηρέτησε τον τόπο του από το αξίωμα του δημάρχου. Γιατί, μπορεί κάποτε να αφήνεις τη θέση, να ιδιωτεύεις ή να ακολουθείς άλλα μονοπάτια στη ζωή του, πάντοτε όμως θα νοιάζεσαι και θα ενδιαφέρεσαι για τον τόπο που σε τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Θα αγωνιάς να βελτιώσεις την καθημερινότητα των συνανθρώπων σου.

Η δική μας αποστολή δεν είναι στατική. Δεν συνοδεύεται από ανέσεις. Δεν περιλαμβάνει αναπαυτικές καρέκλες, πίσω από πόρτες ερμητικά κλειστές.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε πάντα ανοικτές τις πόρτες του γραφείου μας. Ανοικτά τα αυτιά μας, για να ακούμε τα προβλήματα των συμπολιτών μας. Ανοικτό το βλέμμα μας, σε ένα μέλλον που πρέπει να διαμορφωθεί από σήμερα. Ανοικτή η καρδιά μας, για να αφήνουμε πίσω όσα μικρά μπορεί να μας χωρίζουν.

Φίλες και φίλοι,

Οι πολίτες της πόλης μου με τίμησαν και οι πολίτες της Αττικής μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Και αυτό το χρέος ευθύνης που έχουμε απέναντί τους, συνοδεύει τις σκέψεις μας, κάθε μέρα. Και, επικαλούμαι την εμπειρία σας για να πω ότι θα με απασχολεί και όταν δεν θα είμαι δήμαρχος. Γιατί, η σχέση με τους πολίτες δεν είναι «αλά καρτ». Εμπεδώνεται στο πέρασμα του χρόνου. Γίνεται σχέση ζωής.

Μια τέτοια σχέση ζωής είναι η δική σας σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από την περίοδο της θητείας σας. Για εσάς, ομιλεί το έργο που αφήσατε πίσω σας. Το βλέπουν οι πολίτες των περιοχών σας σε κάθε βήμα της καθημερινότητάς τους.

Ένας δήμαρχος μιλάει με το έργο του. Και αυτό το έργο δεν διαγράφεται ποτέ. Αποτελεί τη δική του μικρή συνεισφορά, στην κοινή αγωνία για ένα αύριο καλύτερο από όσα ζήσαμε χθες.

Σας ευχαριστώ.